EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking, ook vaak EPDM folie genoemd, is een zeer duurzame dakbedekking met een levensverwachting van wel 50 jaar. EPDM dakbedekking kan zonder open vuur en relatief eenvoudig worden aangebracht. De dikte van de EPDM dakbedekking bedraagt circa 1,20mm. Dakenmarkt.nl levert uitsluitend de FR kwaliteit. (vliegvuurbestendig).

Toont alle 7 resultaten

Producten per pagina 12 24

EPDM folie restanten

15,44556,04 Incl btw
Kies een variant

EPDM Stroken

203,97459,10 Incl btw
Kies een variant

EPDM folie 1,00 mtr breed

11,62145,20 Incl btw
Kies een variant

EPDM folie 3,05 mtr breed

35,43442,86 Incl btw
Kies een variant

EPDM folie 4,57 mtr breed

53,08663,56 Incl btw
Kies een variant

EPDM folie 6,10 mtr breed

70,86885,72 Incl btw
Kies een variant

EPDM folie 9,14 mtr breed

124,421.555,23 Incl btw
Kies een variant

EPDM dakbedekking kopen

EPDM is een zeer duurzame dakbedekking met een levensverwachting van wel 50 jaar, geschikt voor platte en lichthellende daken. EPDM dakbedekking is momenteel één van de meest verwerkte dakbedekking en kan relatief eenvoudig en zonder open vuur worden aangebracht. De dikte van de EPDM dakbedekking bedraagt circa 1,14mm. Het gewicht is 1,51kg/m2. Met name door de lange levensduur van gemiddeld 50 jaar is EPDM tevens de meest duurzame dakbedekking die momenteel verkocht wordt. De combinatie van de door ons aangeboden EPDM dakbedekking, de EPDM-toebehoren en de bewezen naadtechnologie zorgt voor een unieke reeks eigenschappen & voordelen.

Epdm dakbedekking voordelen en nadelen

De unieke combinatie van de door ons aangeboden EPDM-membramen, de EPDM toebehoren en de bewezen naadtechnologie zorgt voor een unieke reeks eigenschappen & voordelen. EPDM-dakafdichtingssystemen zijn met succes toegepast op honderdduizenden commerciële, industriële en residentiële daken wereldwijd. Wilt u zelf uw EPDM dak maken? Dat kan. Door de unieke eigenschappen is EPDM tevens zeer gebruiksvriendelijk en kan derhalve door elke klusser met succes worden aangebracht.

Voordelen en eigenschappen EPDM folie

 • EPDM is een duurzaam product met een lange levensduur (Gemiddeld > 50 jaar)
 • Blijvend elastisch bij extreem hoge én lage temperaturen.
 • Niet gevoelig voor ozon en uv-straling ( derhalve een traag verouderingsproces)
 • Bestand tegen veel chemische middelen.
 • Wortelwerend m.u.v de tapeverbindingen. (let hierop bij tuindaken)
 • Bestand tegen micro-organismen.
 • Vliegvuurbestendig ( denk aan vuurwerk )
 • Minder bestand tegen mineralen oliën / benzine / oplosmiddelen en vetten.
 • Bestand tegen verdunde zuren (regen+bladafval)
 • Te verwerken zonder open vuur ( NEN 6050)
 • Relatief snel te monteren.

Nadelen van EPDM

EPDM is een éénlaags systeem dat het meest wordt aangebracht door middel van een contactlijm. Bij een eventuele lekkage door bijvoorbeeld penetratie van een scherp voorwerp of slechte montage van details zal het regenwater onder de toplaag komen en daar tevens de epdm contactlijm aantasten(verzepen). Wanneer een lekkage te laat wordt ontdekt bestaat er dus de kans dat de toplaag over een aanzienlijk oppervlakte los komt te zitten. Dit brengt dan aanzienlijk meer kosten met zich mee dan alleen het oplossen van de lekkage.

Doordat EPDM bijna zo goed als dampdicht is kun je het materiaal ook niet zomaar over elk bestaand dak aanbrengen. Als je niet kijkt naar de opbouw van de bestaande constructie kan dat ook leiden tot verzeping van de contactlijm en derhalve vervelende gevolgen hebben. Bekijk hier een praktijkvoorbeeld.

EPDM is de meest duurzame dakbedekking van dit moment, mits het op de juiste wijze wordt aangebracht. De meeste problemen met EPDM daken komen voort uit het feit dat verwerkers onvoldoende of verkeerd worden voorgelicht.
80% van deze probleemgevallen hebben te maken met slecht of verkeerd afgewerkte details zoals, dakrandafwerkingen en doorvoeren/afvoeren.

Ondersteuning en voorlichting voor een goed dak.

Een goed EPDM dak maken is niet moeilijk maar ook niet helemaal vanzelfsprekend, uit ervaring weten wij dat de meesten problemen niet komen door fouten vanuit het materiaal, maar juist de materiaalkeuze, ondeskundig advies, slecht ontwerp of slechte uitvoering de oorzaak zijn van de problemen. De medewerkers van dakenmarkt.nl hebben jarenlange ervaring binnen de dakenbranche en zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Indien u twijfels heeft over een correcte werkwijze of dakopbouw staan wij u graag met goed advies ter zijde.