EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking, ook vaak EPDM folie genoemd, is een zeer duurzame dakbedekking met een levensverwachting van wel 50 jaar. EPDM dakbedekking kan zonder open vuur en relatief eenvoudig worden aangebracht. De dikte van de EPDM dakbedekking bedraagt circa 1,20mm. Dakenmarkt.nl levert uitsluitend de FR kwaliteit (vliegvuurbestendig).

Toont alle 8 resultaten

Producten per pagina 12 24

EPDM folie restanten

17,07116,60 Incl btw
Kies een variant

EPDM Stroken

173,37390,23 Incl btw
Kies een variant

Resitrix FG35 hechtprimer 0,8kg

106,18 Incl btw
In winkelwagen

EPDM folie 1,00 mtr breed

12,09151,10 Incl btw
Kies een variant

EPDM folie 3,05 mtr breed

36,87460,85 Incl btw
Kies een variant

EPDM folie 4,57 mtr breed

55,24690,52 Incl btw
Kies een variant

EPDM folie 6,10 mtr breed

73,74921,71 Incl btw
Kies een variant

EPDM folie 9,14 mtr breed

127,741.596,70 Incl btw
Kies een variant

EPDM dakbedekking kopen

EPDM is een zeer duurzame dakbedekking met een levensverwachting van wel 50 jaar, geschikt voor platte en lichthellende daken. Met name door de lange levensduur  is EPDM de meest duurzame dakbedekking die momenteel wordt verkocht. Daarnaast is EPDM dakbedekking op dit moment één van de meest verwerkte dakbedekking en kan relatief eenvoudig en zonder open vuur worden aangebracht. De dikte van de EPDM dakbedekking bedraagt circa 1,14mm. Het gewicht is 1,51kg/m2.  De combinatie van de door ons aangeboden EPDM dakbedekking, de EPDM-toebehoren en de bewezen naadtechnologie zorgt voor een unieke reeks eigenschappen & voordelen.

Epdm dakbedekking voordelen en nadelen

EPDM-dakafdichtingssystemen zijn met succes toegepast op honderdduizenden commerciële, industriële en residentiële daken wereldwijd. Wilt u zelf uw EPDM dak maken? Dat kan. Door de unieke eigenschappen is EPDM erg gebruiksvriendelijk en kan in principe door elke klusser met succes worden aangebracht.

Voordelen en eigenschappen EPDM folie

 • EPDM is een duurzaam product met een lange levensduur (gemiddeld 50 jaar)
 • Blijvend elastisch bij extreem hoge én lage temperaturen
 • Niet gevoelig voor ozon en uv-straling (traag verouderingsproces)
 • Bestand tegen veel chemische middelen
 • Wortelwerend m.u.v de tapeverbindingen (let hierop bij tuindaken)
 • Bestand tegen micro-organismen
 • Vliegvuurbestendig (denk aan vuurwerk )
 • Minder bestand tegen mineralen oliën / benzine / oplosmiddelen en vetten
 • Bestand tegen verdunde zuren (regen+bladafval)
 • Te verwerken zonder open vuur ( NEN 6050)
 • Relatief snel te monteren

Nadelen van EPDM

EPDM is een éénlaags systeem dat het meest wordt aangebracht door middel van een contactlijm. Bij een eventuele lekkage door bijvoorbeeld penetratie van een scherp voorwerp of slechte montage van details zal het regenwater onder de toplaag komen en ook daar de EPDM contactlijm aantasten (verzepen). Wanneer een lekkage te laat wordt ontdekt bestaat dus de kans dat de toplaag over een groot oppervlakte los komt te zitten. Dit brengt dan aanzienlijk meer kosten met zich mee dan alleen het oplossen van de lekkage.

Doordat EPDM bijna zo goed als dampdicht is kun je het materiaal ook niet zomaar over elk bestaand dak aanbrengen. Als je niet kijkt naar de opbouw van de bestaande constructie kan dat leiden tot verzeping van de contactlijm en dit kan hele vervelende gevolgen hebben. Bekijk hier een praktijkvoorbeeld.

EPDM is de meest duurzame dakbedekking van dit moment, mits het op de juiste wijze wordt aangebracht.

Ondersteuning en voorlichting voor een goed dak

Een goed EPDM dak maken is niet moeilijk maar ook niet helemaal vanzelfsprekend. Uit ervaring weten wij dat de meesten problemen niet komen door fouten vanuit het materiaal, maar juist de materiaalkeuze, ondeskundig advies, slecht ontwerp of slechte uitvoering de oorzaak zijn van de problemen. De meeste problemen met EPDM daken komen voort uit het feit dat verwerkers onvoldoende of verkeerd worden voorgelicht. 80% van deze probleemgevallen hebben te maken met slecht of verkeerd afgewerkte details zoals dakrandafwerkingen en doorvoeren/afvoeren.

De medewerkers van Dakenmarkt.nl hebben jarenlange ervaring binnen de dakenbranche en zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Als u twijfels heeft over een correcte werkwijze of dakopbouw helpen wij u graag met goed advies.